Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане предна дясна гума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцане предна дясна гума

Здравейте колеги,

След като се разрових из форума открих доста инфо за скърцането от тампоните на горните носачи и на стабилизиращата щанга, но при мен освен че скърца в движение скърца и при навиване на волана...дали е възможно да е тампон или нещо друго?
    Alfa 156 1.9 JTD 2002 Distinctive
    Alfa 155 1.7 TS - ex
    sigpic

Провери дали са ти затегнати болтовете на джантата понякога в сервизите стягат с пистолети с въздух които не затягат добре и диска мърда леко и трие в накладките. А ако скърцането е от гума варианти няколко като се започне с горни носачи
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

аз имах същия проблем и се оказа шарнира на горния носач.Зимаш една спринцовка и му биеш през маншона една доза масло и готово
      156 1.9 JTD 105hp

Comment

Първоначално публикувано от b0jo Покажи съобщение
        аз имах същия проблем и се оказа шарнира на горния носач.Зимаш една спринцовка и му биеш през маншона една доза масло и готово
        Графитна грес.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от BGSpider Покажи съобщение
          Здравейте колеги,

След като се разрових из форума открих доста инфо за скърцането от тампоните на горните носачи и на стабилизиращата щанга, но при мен освен че скърца в движение скърца и при навиване на волана...дали е възможно да е тампон или нещо друго?
          чее шарнир шарнир е ма щом е заскърцал е почнал да яде ябълката и трябва даго смениш
          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Ако скърца не е ли тампон? За да е шарнир не трябва ли вече да хлопа (тропа) ....?
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
              чее шарнир шарнир е ма щом е заскърцал е почнал да яде ябълката и трябва даго смениш
              Мда, въпрос на време......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Абе това скърцане е много мистериозна работа. Оня ден смених носачите с оригинални, както и тампоните на стабилизиращата с полиуретан и пак поскърцва. Само че аз имам слагани някакви гумени тампони по пружините (за ограничаване на хода) на макферсъните и силно ме съмнява да не е от тях, въпреки че повечето ги изхвърли майстора.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Всички носачи ли или само горните/долните?
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                    Абе това скърцане е много мистериозна работа. Оня ден смених носачите с оригинални, както и тампоните на стабилизиращата с полиуретан и пак поскърцва. Само че аз имам слагани някакви гумени тампони по пружините (за ограничаване на хода) на макферсъните и силно ме съмнява да не е от тях, въпреки че повечето ги изхвърли майстора.
                    тампони горни носачи

Comment

Всички - горни и долни+тампони на стаб. щанга. Чисто нови (оригинални), на една седмица.
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

WoW!!! Сигурен ли си, че ти скърца от окачването? Да не би вътре в купето нещо пластмасите да скърцат?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                          Всички - горни и долни+тампони на стаб. щанга. Чисто нови (оригинални), на една седмица.
                          значи отгоре на макверсона има еди тампони които може дасати заминали и да скърцат те...пп а биалетката сменял ли си я

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                            значи отгоре на макверсона има еди тампони които може дасати заминали и да скърцат те...пп а биалетката сменял ли си я
                            Гледахме ги днес, ама се отказахме да ги пипаме за сега, че много неща станаха наведнъж - малко глътка въздух. На следващото влизане в бокса и тях ще ги сменяме. Прав си, че много вроятно от там да е, защото са пипани от някой от предишните собственици и е направена някаква доработка - има подложени някакви гитенаксови шайби, предполагам за уплътняване, защото според майстора като се поразбият и там се получава луфт и започва да похлопва в дупките. А иначе биалетките на първо четене са добре и няма причина да е от тях.
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Хм, и аз го имам този проблем Като мина през дупка или легнал полицай винаги си поскърцва,но реших ,че е нормално за алфа и не съм пипал нищо .. Да скърца аз музиката не я намалям ,така че не ми пречи Аз искам да ви питам друго. Нещо явно задните дискове са ми кривнали и ми вие от време на време,което пък е и странно .. Явно като се нагрее нещо и почва да вие. Като сменях зимните с летните гуми видях ,че дисковете са много криви и сега ще ги сменям. Да ви се е случвало нещо подобно?
                              Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Working...
                              X